بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش همشهری آنلاین، امروز «رویداد ملّی قهرمان» و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت که در فرهنگسرای بهمن تهران برگزار شد که از سه تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب های «هواتو دارم» ، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» رونمایی کردند.
تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر کتاب «هواتو دارم»، روایت زندگی شهید مدافع حرم مرتضی عبداللّهی بدین شرح بود: « این نیز جلوهئی دیگر از رویش های انقلاب است: جوان دلاوری با عقلانیت دهه 90 و احساسات دهه 60.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
. مصداق: الیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه.. با جهادی در بهترین راه و سرانجامی برترین سرانجام.. هنیئاً لأرباب النعیم نعیمُهم.. معرفت و صبر راوی (همسر شهید) در خور ستایش است.. گرامی و سربلند باد.»
آیت الله خامنهای در تقریظ کتاب «بیست سال و سه روز» که توسط زینتسادات موسوی مادر شهید مدافع حرم سیّدمصطفی موسوی قرائت شد، نگاشتهاند: « نگارش کتاب، خوب و در موارد بروز احساسات، عالی است و نیز مقدمه بخصوص چند سطر پایانی آن.»
تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «مجید بربری»، روایت زندگی حُرّ مدافعان حرم شهید مجید قربانخانی نیز که توسط مریم ترکاشوند، مادر شهید مدافع حرم مجید قربانخانی قرائت شد، این چنین بود: « اینجا فطرتی پاک را، دلی روشن را، دستی خدمتگزار به ضعیفان را میبینیم که رشتهئی از انوار خورشید حسینی، آنها را در خط نورانی جهاد و شهادت، به کار میاندازد و دارنده آنها را به اوج میرساند. مجید قربانخانی مصداق آیهی: فَمَن یُرد الله ان یهدیه یشرح صدره للإسلام است. او لایق این عروج بوده و دل با صفا و روح با مرام او ظرفیت آن را داشته است.. گوارایش باد و الحقنا الله به انشاءالله»
وعده صادق و اراده انسانهای نترسیده از طاغوت
سردار حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که از سخنرانان مراسم بود، نیز گفت: من معتقدم که شهدا محصول تربیت خانواده الهی است. یکی از این شهدا که تقریظ مقام معظم رهبری بر کتابش رونمایی شد تربیت یافته مسجد بود و شهید دیگر هم با فطرت پاک به حریت رسیده بود. شهید قربانخوانی معراج را تجربه کرد. شهید موسوی هم با انگیزه عمیق و روحی بلند به درجه ای از معرفت الهی رسید و بر ارزهای آینده خود خط بطلانی کشید تا به ملاقات خدا برسد.
او افزود: زندگی این شهدا درسی زیبا برای جوانان است؛ این که همه میتوانند به خدا ملحق شوند. شهدا حجتهای بزرگی هستند تا به واسطه آنها با خدا ملاقات کنیم. هنر اصلی خانواده شهدا این است که والدینی که تک فرزند هستند وقتی پسرشان را برای جهاد و شهادت بدرقه میکنند اوج ایثار و اخلاصشان به خدا را اثبات کردهاند.
فرمانده کل سپاه همچنین گفت: آنها به جامعه روحیه جهاد و حکمت الهی را تزریق میکنند و یک نایب امام هستند. هنر اصلی ولی امر ما این است که چنین جوانانی را آماده دفاع از اسلام و حریم اهل بیت میکنند. ایشان سرگذشت جوانان شهید را با دقت میخوانند و لطیفترین عبارتها را در توصیف شهدا مینویسند.
سردار سلامی اضافه کرد: تصمیمگیری برای اجرای عملیاتهایی مثل «وعده صادق» فقط از اراده انسانهایی بر میآیند که به حقیقت قدرت الهی ایمان دارند و از طاغوتها نمیترسند و به منبع وحی وصل هستند. من ایشان را دیدهایم که با چه شجاعتی در مقابل ارایه جهانی قدرت به قلب دشمن حمله میکنند و جوانان به او لبیک میگویند. ایشان حافظ کرامت مسلمانان هستند. آنان محصول دعاها، مناجاتهای و تویلها هستند.
70 تقریظ رهبر انقلاب بر ادبیات مقاومت
یکی از مهمانان این برنامه، سیدعباس صالحی بود که پس از قرائت متن تقریظ گفت: تقریظنویسی سنت دیرین و کهن است که بزرگان و مشاهیر در کتاب یادداشتهای کوتاه مینوشتند و مینویسند، تا کتاب خوانده و بیشتر دیده شود. رهبر معظم انقلاب حدود 70 تقریظ برای ادبیات مقاومت نوشتند، این سِیر بیش از معرفی تاثیر دارد و نباید صرفا این مسیر را در محدوده معرفی اثر خلاصه و محدود کرد.
او در تحلیل تقریظهای رهبر انقلاب بیان کرد: در تحلیل تقریظها میتوان متوجه شد که ایشان از نوشتن آن چه اهدافی دارند، ما در ادبیات دفاع و مقاومت بُعدی از سیر و سلوک را میبینیم که با مسیرهای سیر و سلوک دیگر متفاوت است.
به گفته صالحی، عرفان ها و معنویتهای جامعهگریز و سیاستگریز وجود دارد، در حالی که جریان عرفانی که در دفاع مقدس ظهور پیدا کرد، عرفان و سلوک امام علی و یاران او است.
رهبری در تقریظ ها الگوی عینی را مجسم کردند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بررسی سه تقریظ نوشته شده بر آثار اظهارداشت: بخشی از توجه رهبر انقلاب به نوشتههای ارزشمندی که بر آنها تقریظ نوشتند، نشان میدهد که ایشان میخواهند موتور محرک سیر و سلوکی باشند که محرک جامعه است. تقریظهایی که در سلوک معنوی این سه شهید نوشتند، میتواند کاملا معنابخش باشد.
صالحی با بیان اینکه میتوان الگوسازی را در تقریظها دید که چگونه نوجوانان از مثالهای قرنها قبل، استفاده کنند، توضیح داد: ایشان در تقریظها الگوهای عینی را مجسم کردند و این تعبیر را دارند که چهرههای برجسته الگوی جوانان فردا است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کتاب مجید بربری گفت: این یکی از کتابها است که جوانان میتوانند یاد بگیرند چگونه با استفاده از آن از مشکلات رها شوند و به قله برسند.
نسلهای انقلاب از هم گسسته نشدهاند
او با تاکید بر اینکه نسلهای انقلاب از هم منقطع و گسسته نشدهاند و میتوان به همه آنها نگاه کرد، اظهارداشت: اینکه حدود 70 تقریظ نوشته شود صرفا تجلیل از یک اثر نیست، راهبردی برای نشان دادن آینده کشور است تا سرمایههای جدید را در کنار سرمایههای قدیمی نشان دهد، البته سرمایههای معنوی بسیار متکثر هستند و بخشی شهیدان دفاع مقدس هستند. باید به این سرمایههای معنوی توجه داشته باشیم و آن را دست کم نگیریم نکته مهمی است که در تقریظها به آنها اشاره شده است.
صالحی گفت: همچنین در تقریظها توجهی به زنان و بخشهای مختلف جامعه و مهاجران و کردها دارند، به شکل کلی در تقریظها بخشهای مغفول در توسعه اجتماعی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: برداشت من این است که رهبر انقلاب اسلامی بعد از مقام رهبری، در ایام رهبری خود دو مسیر را برای امنیت ایران دنبال کردند، مسیر اول امنیت زیرساختی و سخت است که آن را میبینیم، او بیش از امنیت سخت امنیت نرم را در نظر گرفتهاند. تا اگر کسی طبعی به یک وجب از خاک کشور کرد، طمع او بیحاصل بماند.
حاج قاسم به فرزند شهیدم گفته بود تو باید به من امضا بدهی
در ادامه این مراسم زینت سادات موسوی، مادر شهید سید مصطفی موسوی که جوانترین شهید مدافع حرم است، درباره او گفت: سیدمصطفی در آخرین پیامک خود نوشته بود: ای رفیق در قطار زندگی مواظب خودت باش. روزگاری است که ریزعلیها قطار را به خاطر یک پیراهن آتش میزنند.
او ادامه داد: روزهای آخر سید مصطفی به من گفت میدانی حضرت آقا درباره مدافعان حرم چه گفتهاند؟ فرمودهاند که مدافعان حرم جزو اولیاءالله هستند. روزی که خبر شهادت من را میدهند، دوست دارم چهرهات را ببینم. آنجاست که میزنی روی دستت و میگویی ای کاش میدانستم که با یکی از اولیای خدا زندگی میکنم.
این مادر شهید با بیان اینکه شهید موسوی سه کتاب «فلسطین از منظر آیتالله خامنهای»، «فاطمه فاطمه است» و «جستارهایی از خاطرات شهید سلیمانی» را با خود به سوریه برده بود، افزود: او برای گرفتن امضا کتاب را به حاج قاسم داده بود، حاج قاسم به او گفته بود که تو که الآن اینجا هستی، باید به من امضا بدهی. او همیشه میگفت که من برای حضور در اینجا برنامهریزی کرده بودم. ای شیعیان به نایب امام زمان(عج) پشت نکنید که کربلا تکرار میشود. زمانه با ما شوخی ندارد.
بهترین هدیه خدا استخوانهای سوخته مجید بود
مریم ترکاشوند، مادر شهید مجید بربری نیر در این مراسم، قسمتی از وصیتنامه فرزندش را قرائت کرد و افزود: من عاشق مجید بودم، او یکی یک دانه مجید بود، 9 سال است که اشکهایم قطع نشده است و خیلی دلتنگش میشوم اما بهترین هدیهای که خدا به من داد، استخوان سوختههای مجید بود. من از این نظر، پیش حضرت زهرا(س) شرمنده ایشان نیستم.
کد خبر 902252 منبع: همشهری آنلاین برچسبها دفاع - سپاه پاسداران شهید مدافع حرم کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری